Personal Training

Wat doet een Personal Trainer

Een personal trainer is een goedgeschoolde en hooggekwalificeerde fitness trainer die u kunt inhuren om u persoonlijk te helpen uw doelen te bereiken.
Er is een diversiteit aan personal trainer actief; allen met eigen kwaliteiten en specialiteiten.
De een is specialist in afslankprogramma’s, de ander benadert alles vanuit een fysiotherapeutische hoek, etc.

Is de personal trainer er alleen voor mij?

U kunt een personal trainer inhuren voor uzelf, of samen met een of meer anderen (maximaal met 4 personen). Indien u een personal trainer 1 op 1 inhuurt voor 30 of 60 minuten, dan is deze alleen met u bezig! U krijgt dan dus 100% aandacht!
De tijd die een fitness instructeur aan u kan besteden is beperkt. Deze dient namelijk aandacht te geven aan alle clubleden! Een personal trainer is tijdens uw trainingsessie echter alleen en exclusief met u bezig! Verder spreekt de personal trainer af wanneer dat u schikt. De Personal Trainer is heel flexibel en kan zelfs buiten de club een trainingsessie met u inplannen!

Krijg ik bij personal training een ander programma?

Uw trainingsprogramma wordt door de personal trainer in nauw overleg met u opgesteld. Dit op basis van uw eigen doelen en wensen. Voorts zal de personal trainer doorgaans meer gebruik maken van functionele oefeningen: oefeningen waarbij u werkt met losse gewichten of eigen lichaamsgewicht. Een personal trainer maakt gemiddeld genomen minder gebruik van toestellen, wat de training over het algemeen intensiever en effectiever maakt.